Jdi na obsah Jdi na menu

MRAZENÍ

8. 2. 2022

NAD PŘÍSPĚVKY ČTENÁŘŮ

 

Milí čtenáři, rád bych poděkoval za příspěvek nebo příspěvky, kterými chcete obohatit náš zpravodaj Nedělníček, ať už jste zdejší nebo přespolní. Velmi si toho vážíme! Možná tyto řádky mohou inspirovat nebo pomoci někomu z vás, když váháte napsat svou zkušenost nebo váš prožitek k rozšíření obzoru druhých. Zkuste to…                                                                            PKF

 

MRAZENÍ

(aneb jeden nenápadný email ze soboty 29.1.)

 

Chvála Kristu!

 

Pane faráři, musím se s Vámi podělit o můj zážitek ze včerejšího podvečera. Chtěl bych Vás požádat jako našeho duchovního správce, ať předáte vzkaz.

Navštívil jsem včera v podvečer adoraci v chrámu sv. Martina (cca po šesté hodině večer). Usedám do lavice a po nějaké době tichého soustředění se a předkládání svých myšlenek, směřujících k našemu Pánu, mně najednou překvapily nádherné tóny kytary a zpěv, linoucí se někde “odshora”. Nejdříve jsem si řekl, no a teď díky této hudbě nebudu moci soustředit své myšlenky, přání, tužby a děkování směrem k Nejsvětější svátosti. Záhy však jsem tento svůj názor změnil.

Hudba a zpěv, kterými nás obdařila včera naše „schola", byla pro mě úchvatná – tak mistrovská, mimořádná a fantastická, a to pouze za doprovodu kytary a zpěvu. Nejsem fanoušek vážné hudby a ani nechodím na koncerty, ale písně, které jsem mohl včera poslouchat, mně absolutně oslovily, a to jak textem, tak samozřejmě i provedením. Z původně plánované účasti na adoraci v délce  cca 30 minut se stala účast na cca 80 minut.  Odcházel jsem z chrámu absolutně spokojen s nabitou  vnitřní  energií a všechno, co jsem chtěl vnitřně prožít,  jsem prožil.

Chtěl bych Vás proto pane faráři upřímně požádat, abyste pozdravil naši scholu a velice poděkoval za tento můj mimořádný prožitek, který jsem měl možnost včera absolvovat. Budu se zase určitě těšit příště.

 

S Pánem Bohem a s přáním hezké soboty.

MP