Jdi na obsah Jdi na menu

Dolnobenešovské oplatky

Dolnobenešovské oplatky

 
3. 11. 2018
 

Výtěžek ( tj. asi 50% z ceny oplatků) z prodeje je určen

na opravy kostela sv. Martina  v DB a sv. Urbana v Zábřehu.

 

p8190003.jpg

 

p8190004.jpg

 

p8190006.jpg

 

 

29.9.2012

 Jak to vlastně všechno vzniklo? Už ani nevím přesně. Pokud se ale nepletu, bylo to někdy v lednu nebo únoru letošního roku, kdy při návštěvě bývalé hostiárny, dnes UNITY s.r.o. v Bílé Vodě na Javornicku, při nákupu většího množství hostií pro naši farnost, jsem se zeptal ředitele Ing. Uhlíře:

"Mohli byste upéct lázeňské oplatky i pro naši farnost?" Odpověď: "Samozřejmě" mě hodně potěšila. Dále pan ředitel dodal, že si ale musíme sami graficky navrhnout obal neboli krabičku na oplatky, a k tomu dodat kvalitní fotografie, které by se daly použít. 

Na tomto místě bych velmi rád poděkoval paní Miluši Pagáčové, která nám i přes nedostatek času a při péči o děti vytvořila dostatek velmi kvalitních fotografií, které jsme na obal použili. Taktéž velké díky patří paní Kateřině Špilháčkové, která zase připravila konečný grafický návrh oplatkové krabičky.

 Před oslovením výše uvedených odbornic bylo důležité navrhnout před farní radou, zda se do takovéto akce pustíme, abychom měli své vlastní oplatky. Odpověď: "To už jsme měli udělat vloni" mi znovu napověděla, že to není snad krok vedle.

Pak už tedy přišla na řadu naše objednávka, pak v samotné hostiárně tento veliký stroj, pak pracovníci Unity a nakonec v pátek 14.září v podvečer přijel na farní dvůr bílý automobil, který dovezl prvních 504 krabiček oplatků.

Pokud se během celého procesu někde snad zaprášilo, tak maximálně po oplatcích s oříškovou příchutí smiley

Je pravda, že cena krabičky je hodně vysoká, ale pro vysvětlení: více než 50% ceny je váš příspěvek na opravu našich varhan, na kterých se už ve varhanářské dílně pracuje.

                                                               Pavel Kuchař, farář