Jdi na obsah Jdi na menu

Příležitost

8. 4. 2024

PŘÍLEŽITOST

1.-sbirka---seslo-se-hodne-krabic-a-tasek.jpeg

1. Sbírka - sešlo se hodně krabic a tašek

 

S prosbou našeho pana děkana pomoci Azylovému domu Samaritán v Opavě, jsme opět dostali příležitost ukázat, že jsme schopni uvést do praxe dvě největší Boží přikázání, na nichž spočívá celý Zákon a Proroci, jak to píše ve svém evangeliu Matouš (22, 34-40).

Přispěli jsme svými dary neznámým bližním, kteří nemají v životě takové štěstí jako my. Nebydlí v hezkých domech či bytech, nemají se kde umýt, vyprat věci, připravit si třikrát denně jídlo. Jistě, někteří do této situace spadli vlastním přičiněním, ale někteří k tomu došli shodou mnoha okolností. Znám mladého člověka, jemuž zemřela babička, s níž žil v nájemním bytě. Skončil na ulici a díky podobné neziskové organizaci se dokázal zvednout z úplného dna, získat v této organizaci práci, která ho naplňuje, najít přiměřené bydlení a následně vystudovat dálkově vysokou školu. Dnes žije spokojený život.

3.-sbirka---lide-darovali-i-veci-nove.jpeg

3. Sbírka - lidé darovali i věci nové

 

Azylové domy pomáhají lidem, kteří přišli o bydlení a chtějí svou situaci řešit. Často přijmou člověka, který sám už ztratil naději, že bude líp a ostatní jej odepsali. Neziskové organizace se vždycky potýkaly a asi i nadále potýkat budou s nedostatkem financí na mnoho věcí. V naší farnosti se během pěti dnů sesbíralo tolik hrníčků, talířů, ručníků, sprchových gelů a dalšího kuchyňského vybavení, že bylo možné toto množství rozdělit a věnovat   Azylovému domu Samaritán v Opavě a také Azylovému domu Boetheia – společenství křesťanské pomoci v Jeseníku. Ten navíc poskytuje pomoc také osamělým rodičům s dětmi.

4.-sbirka---2-veci-tretiny-pro-opavu.jpg

4. Sbírka - 2 věcí třetiny pro Opavu

 

Děláme věci, které mají velký přesah a dávají smysl. Klienti Azylových domů mají z čeho pít čaj a jíst polévku a my máme kromě volnější skříně skvělý pocit, že nejsme jen dunící kov a zvučící zvon, protože kromě své víry máme v sobě i lásku (1.Kor. 13,1n).

2.-sbirka---pozadovano-40--doneseno-241-hrnicku.jpeg

2. Sbírka - požadováno 40, doneseno 241 hrníčků

I.P.