Jdi na obsah Jdi na menu

Fajné chvíle

8. 11. 2021

FAJNE CHVÍLE

 

Katedrálu Božského Spasitele mám rád. V průměru se do ní dostanu tak pět až šest krát ročně. Více asi ne. Několikrát zajišťuji zpovědní službu, kterou mají kněží děkanátu Hlučín vždy dva čtvrtky po sobě, následující čtvrtek pak zajišťují kolegové z bíloveckého děkanátu. Takže systém 2 + 1.

K tomu Zelený čtvrtek a pak pouze příležitostná návštěva katedrály. Tedy pokud není covidové omezení. Někdy se ale poštěstí být v katedrále s radostí, vděčností a hrdostí.

Tak tomu bylo v sobotu 16. října letošního roku, kdy v 17 hodin sloužili oba naši biskupové mši svatou o slavnosti patronky diecéze – sv. Hedviky a přitom byli oceněni diecézané – tedy farníci z různých farností, kteří v mnoha oblastech slouží a pomáhají s životem a chodem farností. Byl a je to dobrý pocit, když vím, že mezi oceněnými byla letos také naše farnice – varhanice Veronika Fojtíková. Desítky let poctivé služby kromě vlastní rodiny a dalších povinností jsou důkazem toho, že požadavky evangelia nejsou pro naši paní Věrku cizí – kdo slouží, ať to dělá s radostí (i přes nejrůznější obtíže).

Ještě jednou posíláme srdečné poděkování až tam vysoko – na kůr našeho kostela.

            Bůh vám paní Fojtíková žehnej.

 

                                                                                   PKF a mnozí další

 

varhanice.jpg