Jdi na obsah Jdi na menu

Distanční příprava na manželství - Centrum pro rodinu a sociální péči

28. 2. 2021

CENTRUM PRO RODINU A SOCIÁLNÍ PÉČI, Z.S.

Distanční příprava na manželství

detail obrázkuDostáváte možnost DISTANČNÍ PŘÍPRAVY NA MANŽELSTVÍ; přihlašování spouštíme od února

Jak si covidová doba vynutila pokrok! Centrum pro rodinu a sociální péči připravilo distanční kurz, který je náhradní variantou pro dvojice, které mají před sebou vstup do manželství. Především pokud se připravují na sňatek v římskokatolické církvi, která dbá na promyšlenou přípravu a ukazuje křesťanské pojetí manželství. Setkávání mladých párů nikdo nechce zrušit, ale musíme překlenout dobu přísných protiepidemických zásahů. Vlastně se těšíme, až bude zase dovoleno scházet se na živých děkanátních přípravách. Distanční kurz je tedy pro doby nouzového stavu, pokud bude zákaz konání hromadných akcí. Zájemci mohou vše bezpečně projít z tepla domova. Každý díl vydá za jedno rande, zaměstná dvojici prodiskutováním vždy jednoho z mnoha aspektů zdařilého manželského života.

 Dvojice žádáme, aby se přihlásily vyplněním formuláře, CPR s nimi povede mailovou komunikaci.

Přihlašovací formulář ZDE

Kurz má deset lekcí, pokaždé je okomentováno jedno samostatné téma, a protože jde o krátké minipřednášky, začali jsme je nazývat GLOSY JAKO „NÁVOD K POUŽITÍ“ NA MANŽELSKÝ ŽIVOT. Celkem je 10 videí, každé má 30-35 minut, s tématy:

-  Kam vede chození.

-  Láska a milovat.

-  Láska tělem i duší.

-  Životní priority.

-  Křesťanská specifika manželství.

-  Plodnost v lásce – založení rodiny.

-  Plodnost a odpovědné rodičovství.

-  Věčně omílaná komunikace.

-  Odpuštění.

-  Naplňování potřeb – manželská maturita.

Cesta kurzem má několik kroků:

         1)         Video. Kdo se přihlásí, dostane odkaz, aby si mohl spustit video, které má shlédnout.
Ve videu bude manželský pár, který nastolí téma, k tématu pak je přednáška – „glosa“ (Maria Fridrichová), manželé navazují krátkým svědectvím, nakonec položí dvě otázky. Délka cca 30-35 minut.

         2)         Písemná odpověď na otázky. Účastníci obdrží e-mailem vstup do on-line formuláře, kam vepíšou své dvě odpovědi (odpovědi za pár, ale je dovoleno, aby je vyplnil každý zvlášť).

         3)         On-line diskuse, otázky a odpovědi. Vždy ve středu od 20 hodin se účastníci mohou (ale nemusí) připojit formou videokonference v Google Meet s CPR (CPR pošle „pozvánku“ na tuto konferenci) a mohou klást přímé otázky, komentáře k tématu z videa, porovnání s vlastními postoji a názory; za CPR diskusi zajistí Maria Fridrichová. Diskuse je pro zájemce, je to nabídka.

         4)         Vstup do další lekce. Po vyplnění odpovědí na otázky pošle CPR daným účastníkům link na další video. Celkem je 10 videí, každé má 30-35 minut, s krátkou glosou.

         5)         Osvědčení. Pokud dvojice písemně desetkrát odpoví na otázky, CPR vystaví osvědčení, které zašle ve formátu pdf.

S pevnou vírou, že i v hromadě zákazů a omezení je vedení Boži Prozřetelností, se v centru pro rodinu těšíme, co nový způsob přípravy na manželství přinese. Vlastně nás ta doba přiměla prorazit novou cestu a zveme všechny dvojice, ať si ji zkusí projít. Žertovným tónem si mezi sebou říkáme heslo: „Pokrok nezastavíš!“ Ale vážně očekáváme, že nová komunikace určitě otevře nové obzory.

 

(čerp. ze stránek CPR v Ostravě)

více na stránkách CPR:

https://www.prorodiny.cz/centrum-pro-rodinu-a-socialni-peci/aktuality/distancni-priprava-na-manzelstvi/?fbclid=IwAR3wk2LHLqB5L8r67-07BLn-mvRHeUV7y-xMsrwo9qfsLuQetRZLoM0p0CY