Jdi na obsah Jdi na menu

OCENĚNÍ - Reinhard Persich (ZA DLOUHOLETOU SLUŽBU VARHANÍKA VE FARNOSTI)

15. 12. 2020

Biskupové udělí v neděli 13. prosince odložené ocenění 29 lidem z Charit a farností

 

Seznam oceněných v roce 2020

 

Reinhard Persich

ZA DLOUHOLETOU SLUŽBU VARHANÍKA VE FARNOSTI

Celý život pana Reinharda Persicha je spjat s Dolním Benešovem. Zde se narodil, zde pracoval a zde také bydlí. Od roku 1951 začal hrát na varhany ve farním kostele sv. Martina a krátce na to začal dirigovat chrámový sbor. Brzy to bude sedmdesát let. V roce 1964 dokončil při zaměstnání studium konzervatoře v Ostravě a v sedmdesátých letech se podílel na zhudebňování žalmů pro bohoslužby. Přes pokročilý věk osmdesáti čtyř let stále slouží jako řádný varhaník. Farnost je velmi vděčná za tuto obětavou službu.

 

Ostrava – Tradiční ocenění biskupa ostravsko-opavské diecéze Františka Václava Lobkowicze, které je udělováno v den slavnosti sv. Hedviky (16. října) získají nominováni s dvouměsíčním zpožděním. Biskupové na mši svatou do ostravské katedrály Božského Spasitele v Ostravě pozvali 29 mužů a žen z různých koutů diecéze, kteří se vyznamenali prací v Charitě nebo jako dobrovolníci ve farnostech. V neděli 13. prosince jim při mši svaté osobně poděkují a navíc je i obdarují.

 

celý článek najdete zde:

https://www.doo.cz/posledni-zpravy/4896-biskupove-udeli-v-nedeli-13-prosince-odlozene-oceneni-29-lidem-z-charit-a-farnosti.html

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář