Jdi na obsah Jdi na menu

PRAŠIVÁ 2022 - účastníci

8. 8. 2022

NAD PŘÍSPĚVKY ČTENÁŘŮ

 

Milí čtenáři, rád bych poděkoval za příspěvek nebo příspěvky, kterými chcete obohatit náš zpravodaj Nedělníček, ať už jste zdejší nebo přespolní. Velmi si toho vážíme! Možná tyto řádky mohou inspirovat nebo pomoci někomu z vás, když váháte napsat svou zkušenost nebo váš prožitek k rozšíření obzoru druhých. Zkuste to… PKF

 

PRAŠIVÁ 2022

 

Ema - Děti tam hezky zpívaly. Byla tam mše.

Hanka - Plnily jsme zábavné úkoly. Ve stínu bylo příjemně, ale na sluníčku bylo horko.

Agáta - Bylo to tam zábavné. A bylo tam hodně dětí.

Amálka - šly jsme na vrchol Prašivé. Koupila jsem si tam na památku hrníček ,,PRAŠIVÝ PLECHÁČEK", který si vezmu na tábor.

Tonička - Moc se mi tam líbilo. Při cestě nahoru jsem byla tak rychlá, že z naší skupiny jsem byla první na kopci Prašivá.

zábřežská pětka

Chtěla bych ještě poděkovat za uskutečnění výletu. Nevěděla jsem co od toho očekávat, mile mne to překvapilo. Děvčata byla nadšená. Děkujeme. maminka MB

 

 

Bylo to super.

Moc jsem si to užila.

Bylo to skvělé zahájení prázdnin.

A jsem přesvědčená, že příští rok pojedu taky. Nikol N

 

 

Setkání s otcem biskupem 2022

První prázdninový den jsme byli moc natěšeni, protože jsme jeli na každoroční setkání dětí a rodin s otcem biskupem na Prašivé. Bylo 8 hodin ráno, když jsme čekali na autobus. Jak autobus přijel, všichni jsme nastoupili a vydali se vstříc výletu na Prašivou. Poté, co jsme dorazili na místo do místního areálu Kamenité, tak jsme všichni vystoupili a v areálu Kamenité potom byla mše svatá, kterou sloužil otec biskup. Po mši svaté nás čekal ten samotný výšlap na horu Prašivá, někomu to šlo lépe, někomu hůře, ale zvládli jsme to všichni. Když jsme vyšli na horu, tak na nás děti čekalo příjemné zpestření v podobě různých zajímavých soutěží a úkolů. Výlet jsme si užili a odnesli jsme si plno zážitků a také na památku máme společnou fotku s otcem biskupem. EJ

 

 

Společně na cestě – Prašivá 2022

1.července 2022 proběhlo již tradiční setkání dětí a rodin s otcem biskupem na hoře Prašivá v Moravskoslezských Beskydech. Tématem letošního setkání bylo Společně na cestě a v tomto duchu byla koncipována všechna stanoviště na vrcholu hory.

Celou pouť jsme zahájili v pátek ráno1.července odjezdem autobusu z Dolního Benešova. Autobus byl plný dětí a rodičů. Nechyběl ani pan farář a paní katechetka, kteří celou pouť organizovali. Cesta byla příjemná a proběhla bez komplikací. Okolo půl desáté jsme dorazili na místo. Počasí nám přálo, bylo téměř tropické. Dopolední program byl zahájen v areálu Kamenité ve Vyšních Lhotách a vyvrcholil mší svatou celebrovanou otcem biskupem.

Při vstupu do areálu jsme dostali brožurku, ve které byly všechny potřebné informace o dopoledním i odpoledním programu. Součástí brožurky byl i popis všech 25 stanovišť.

Po mši svaté nás čekal výšlap na vrchol hory. Díky velmi teplému počasí byla pěší cesta náročnější, ale všichni jsme to zvládli. Během cesty na horu Prašivou byla rozmístěna krátká zamyšlení a příběhy. Po krátkém odpočinku na hoře Prašivé jsme plnili na stanovištích úkoly a vyzkoušeli si různé aktivity. Zaujalo nás stanoviště Společně na cestě ke Slunci, kde jsme se mohli podívat na Slunce dalekohledy a dozvěděli se mnoho zajímavých informací o souhvězdích. Za pozornost stálo stanoviště Společně na cestě s Besipem, které prověřovalo znalosti z bezpečného chování na silnici. Nejvíce se nám líbilo stanoviště s názvem Společně na cestě Evropou. Zde jsme se dozvěděli zajímavosti z různých evropských zemí a společně poskládali velkoformátové puzzle Evropy.

Program byl velice pestrý a obohacují. Celý výlet se vydařil a v odpoledních hodinách jsme se vrátili plni zážitků a vědomostí do Dolního Benešova. LS