Jdi na obsah Jdi na menu

Prázdninový pozdrav - MODLITBY MATEK

28. 7. 2024

Milé moje sestry v modlitbě,

moc Vás zdravím uprostřed prázdnin. Je čas dovolených, táborů a cestování. Tento pátek, na svátek sv. Jáchyma a Anny, jsme s Vandou putovaly na Gruň v Beskydech do dřevěného kostela Panny Marie Pomocnice křesťanů. S modlitbou růžence  za vás všechny a za každou jednu z vás… Zažily jsme mnohá obdarování a překvapení, třeba nádherný výhled na slovenskou Malou Fatru nebo zkoušku mladé hudební skupiny nahoře v kostele. Nehledě na krásnou přírodu a radost z toho, že jsme spolu.

Včera ráno jsem otevřela Písmo na tomto verši: „Stůjte na cestách a vyhlížejte. Ptejte se na cesty věčnosti. Kde je ta dobrá cesta? Vydejte se po ní a vaše duše naleznou klid.“ (Jer 6, 16).  Toto Slovo se mě v mé situaci velmi dotklo, a tak se o ně s Vámi dělím. Mám pocit, že se velmi hodí jak na tuto letní dobu  cestování, tak  i  do všedních nebo náročných dnů doma.

A když už jsem zmínila putování, ráda bych Vám připomněla naše Národní setkání v Pardubicích. Pokud máte jen trochu možnost, nebojte se přihlásit a vypravit se tam. Letošní téma je “Přinášet lásku a útěchu”. Jsem si jista, že stojí zato se na tuto cestu vydat. Určitě mnoho načerpáme a vzájemně se povzbudíme. Je to třeba, abychom měly více síly druhé těšit a lásku  dál rozdávat. Letošní setkání bude možná v něčem jiné než  předchozí. Částečně (od 15 h) se totiž programu  mohou zúčastnit i naši manželé.  Bude příležitost poslechnout si svědectví Willema, který je celosvětovým představeným pro Modlitby otců. Poté budou mít  muži oddělenou část programu. Více informací najdete v příloze nebo v posledním Zpravodaji.

Přihlašování  už začalo a je v plném proudu.

Přeji Vám požehnané dny, hezký zbytek léta a všechno dobré. A pokud cestujete, tak šťastnou cestu  a dobré návraty domů. Ostatně, na cestě jsme vlastně všechny. V životě přeci stále putujeme domů k našemu Pánu.

Opatrujte se. Zůstáváme spojeny v modlitbě,

m.

--

Vanda Fizková a Marie Elbelová
koordinátorky ostravsko-opavské diecéze
Modlitby matek – hnutí křesťanských matek
www.modlitbymatek.cz
 
program-ns-2024.docx--1-.jpg