Jdi na obsah Jdi na menu

PROSBA O POMOC

5. 2. 2023

PROSBA O POMOC

 

Milí farníci,

už je to zase řada dnů, kdy jste tak ochotně a štědře pomohli s darováním starších nebo nepoužívaných svící pro lidi na Ukrajině (viz článek v tomto čísle Nedělníčku).

Před několika týdny se na setkání děkanů v Ostravě přišel představit ředitel Azylového domu Nová šance. Sídlí v bývalém areálu kasáren v Ostravě-Koblově. Tento azylák je už 22 let zaměřen na pomoc mužům, propuštěným z výkonu trestu. Ptali jsme se na jejich práci a zkušenosti s klienty a pan ředitel nám sdělil, že zkušenosti mají vesměs pozitivní.

Proto jsem si řekl, že po zkušenostech s předchozími sbírkami různých věcí pro azylové domy v Opavě a v Jeseníku, po zkušenosti s podporou léčebny Pastor Bonus u Světlé Hory na Bruntálsku se vás zeptám, zda byste mohli znovu pomoci, i když v daleko menší míře. Proč menší? Pokusím se vysvětlit.

Obrátili jsme se jako farnost na pana ředitele Nové šance s prosbou, ať je co nejvíce konkrétní, jak bychom mohli pomoci. Odpověď je následující:

 

„Naši klienti by potřebovali:

ručníky, příbory včetně lžiček, domácí obuv (pantofle) č. 8, 9 a 10.  To vše pro asi deset lidí.“

 

Z uvedeného vyplývá, že tentokrát nejde o žádnou velkou sbírku věcí. Pokud byste chtěli něčím z vyjmenovaného přispět a darovat to, můžete tak učinit v týdnu od pondělí 6. února do pátku 10. února 2023. Darovanou věc nebo věci dejte, prosím, v igelitce k oranžovým garážovým vratům naproti fary nebo přímo ke dveřím fary. Předem děkujeme.

Větší sbírku nutných věcí pro potřebné se chystáme vyhlásit až později, dle domluvy s konkrétním zařízením.

                                                                                              PKF