Jdi na obsah Jdi na menu

PRVNÍ VALENTÝNSKÁ POUŤ

8. 3. 2023

PRVNÍ VALENTÝNSKÁ POUŤ

 

valentyn---4.jpg

 

U příležitosti svátku svatého Valentýna – ochránce rodin – byla po dohodě vedení Centra pro rodinu a sociální péči v Ostravě  a vedení hlučínského děkanátu zorganizována 1. Valentýnská poutˇ, jejímž hlavním odkazem a posláním byla oslava a funkce manželských vztahů a rodin.

Poutˇ byla zahájená slavnostní mši svatou v kostele svatého Valentýna v Háji u Opavy, kterou celebroval děkan hlučínského děkanátu Mgr. Pavel Kuchař a  které se zúčastnilo cca 35 převážně mladších manželských párů z širokého okolí.

Byl to velký duchovní i společenský zážitek, který pokračoval společným setkáním manželských párů v hotelu Pod Hůrkou v Háji. Setkání vyvrcholilo nádhernou přednáškou manželů Miloše a Gity Vyleťalových na téma Láska a úcta v manželství, které patří k nejdůležitějším potřebám muže a ženy v manželství. Přednáška byla neobyčejně poučná a zajímavá.

Vzhledem k velikému úspěchu celé akce se zúčastnění dohodli, že tato Valentýnská pouť by se měla konat pravidelně a ještě za větší účasti manželských párů a mohla by se tak stát novou tradicí hlučínského děkanátu.

                                                                                 AG

 

valentynska-pout---1.jpg

 

valentyn---2.jpg

 

valentyn---3.jpg