Jdi na obsah Jdi na menu

Zápis ze schůze pastorační a ekonomické rady ŘKF Dolní Benešov ze dne 8.11.2018

8. 11. 2018

Zápis ze schůze pastorační a ekonomické rady ŘKF Dolní Benešov ze dne 8.11.2018

Přítomni:

P. Pavel Kuchař - farář, Pavel Burian, Jan Harazim, Martin Chřibek, Petr Babík, Jan Adamík, Otmar Diehel, Monika Hudeczková

- Přivítání členů farní rady a krátká vstupní modlitba.

- Informace pana faráře o ustanovení nové pastorační a ekonomické rady farnosti Dolní Benešov – ve farnosti  proběhlo poprvé hlasování mezi farníky, kde největší počet hlasů získali v Dolním Benešově Jan Harazim a Otmar Diehel, v Zábřehu pak Marie Babíková. Pan farář o spolupráci požádal poté další farníky.

V následujícím pětiletém období bude tedy ekonomická rada farnosti pracovat ve složení:

P. Pavel Kuchař, Jan Harazim a Monika Hudeczková

Pastorační rada bude pracovat ve složení:

Jan Adamík, Otmar Diehel, Martin Chřibek, Marie Babíková (v případě její časové zaneprázdněnosti Petr Babík), Pavel Burian

Obě tyto rady se budou i nadále scházet současně, pravidelně minimálně 2x ročně.

-Následující setkání bylo dohodnuto ještě na letošní rok, a to ve čtvrtek 6.12.2018 v 18:30 ve farním sále. Na toto setkání by pan farář rád pozval pana Ing. Radka Kubíka, který pracuje jako stavební technik pro hlučínský děkanát, abychom mohli probrat případné další nutné opravy či investice na objektech spravovaných farností Dolní Benešov.

-Farní rada dále projednala a odsouhlasila nutnou opravu baldachýnu, který se používá při průvodu Božího Těla. Oprava bude provedena specializovanou firmou tak, aby se vše stihlo do slavení svátku Těla a Krve páně v příštím roce.

-Dále byly krátce zmíněny lidové misie, které proběhnou v březnu příštího roku. Bylo domluveno, že více se jim bude farní rada věnovat na svém dalším setkání, kde bude dořešena i realizace nového misijního kříže.

-Pan farář informoval o žádosti o podporu vybudování jednoho zastavení křížové cesty u Mariahilf, o kterou požádal rektor poutního místa P.Banasczyk – bude rozhodnuto na příštím setkání.

-Poté proběhly jen krátké informace o dalších nutných opravách na farních objektech (úprava či odstranění přerostlých tújí u kostela v Zábřehu, oprava zdi pod farou, obnova fasády na kostele sv. Martina).

-Pan farář také informoval o práci na nové krabičce dolnobenešovských oplatek, kde budou tentokrát umístěna i loga firem, působících na území města Dolní Benešov. Nové oplatky by měly být k dispozici po novém roce.

-Pan farář také požádal pastorační a ekonomickou radu o navržení osoby, která by byla ochotna zajišťovat koordinaci charitní a misijní činnosti v naší farnosti. Případné návrhy pak budou předány na příštím jednání.

V Dolním Benešově 8.11.2018

Zapsala: Monika Hudeczková