Jdi na obsah Jdi na menu

Přiznání českých ministrantů

6. 10. 2017

Přiznání ze života českých ministrantů ( ne benešovských) laugh:

 

Nikdy by mě nenapadlo, že se budu s knězem při mši domlouvat, kam půjdeme na oběd  Lepší jak při svátostným požehnání řešit s knězem, jak vypadalo dnešní MS v hokeji

...

Kamarád natolik miloval kadidlo, že to jednou náš pan farář okomentoval slovy: "Jendo, Jendo, u Tebe už je to, tuším, nový druh feťáctví..."

..

Tetička kostelnice mívala v sakristii nachystanou lahev slivovice - kdyby se někomu udělalo špatně, aby byla rychle na místě první pomoc. Když přišel nový kostelník, o této ,,speciální" lahvi nevěděl, a tak se jednou velmi prostou záměnou stalo, že kněz sloužil mši místo s vínem se slivovicí. Celá mše probíhala bez problému až do chvíle proměňování, kněz se napil z kalichu a zjistil stav věci. Celý zkoprnělý ze sebe vypravil, že došlo k chybě, že v kalichu nemá víno, ale slivovici a že se bude muset začít znovu od obětování. Lidi to přijali celkem v klidu, jen od ministranta u oltáře se ozvalo tiché: ,,Zázrak..."

...

Při nedělní mši při proměňování: Kněz: Neboť on, když se vydával na smrt, vzal při večeři chléb, vzdal ti díky, lámal, dával svým učedníkům a řekl: Ministrant : JÁ ZAČNU (domluva, kdo začne zvonit první)

​...

18010683_235887943482954_8215059137756589049_n.jpg

 

Komentáře

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář