Jdi na obsah Jdi na menu

Bitva

4. 7. 2017

Bitva

 

Je mír. Jsme za něj rádi a mnozí i vděčni. Mnozí na to nemyslíme, protože máme jiné starosti a v rychlém běhu času nás tato myšlenka nenapadne a Blízký východ je vlastně daleký, říkáme si.

Musíme tedy nějakou válku vyvolat. A když ne válku, tak alespoň bitvu…

Proto se v neděli 25.6.2017 uskutečnil pátý ročník fotbalového zápasu mezi družstvem kněží ostravsko-opavské diecéze a družstvem „chlopů z Kolovratu“. Tradičním místem pro bitvu je hřiště v Dolním Benešově – Zábřehu, tradičním časem je odpolední půl pátá (to už totiž po obědě slehlo).

Před bitvou je „bitévka“ – to hrají proti sobě namíchaně školou povinné děti z Dolního Benešova a Zábřehu. Letos jejich bojování přineslo výsledek 14 : 5 pro hráče v červených dresech.

 

fotbal-25.7--026-.jpg

 

Samotná bitva přinesla v řádném hracím čase nerozhodný výsledek 5 : 5 a byly přidány penalty, které dopadly výhrou 2 : 1 pro Kolovrat. Konečný výsledek byl tedy 7 : 6 pro hráče Kolovratu v červených dresech.

 

fotbal-25.7--063-.jpg

 

V družstvu kněží hrál např. hlavní kaplan Armády České republiky (12), biskupský vikář pro pastoraci, vojenský kaplan, děkan, faráři, spirituál biskupského gymnázia, kaplani, „čerstvý“ novokněz, bohoslovci a jeden zasloužilý otec. Povzbudit a pozdravit několik desítek diváků přišel i nový pomocný biskup naší diecéze mons. Martin David, který zůstal s kněžími po celou dobu až do konce. Skvěle zastoupil našeho diecézního biskupa Františka V. Lobkowicze.

p6250108.jpg

 

19489956_1897376090517935_1889886603_o.jpg

 

Závěr bitevního pole patřil dvěma družstvům žen znovu z Dolního Benešova a Zábřehu, které proti sobě zvolily boj formou střílení penalt ve třech kolech po jedenácti ranách. První kolo penalt chytal v brance hlavní kaplan Armády ČR plk. Mgr. Jaroslav Kníchal, druhé kolo chytal starosta Dolního Benešova p. Martin Štefek a do třetice se postavil proti „gólůchtivým“ ženám obou družstev novokněz z Kobeřic Mgr. Michal Slanina.  Celkové skóre penaltového rozstřelu skončilo vítězstvím hráček z Dolního Benešova  15 : 8. Rozjetá bojovnost obou ženských táborů však nechtěla skončit, proto velmi důrazně vyzvali místního duchovního správce, aby také okusil, jaké to je, když se na vás blíží míč letící skoro nadzvukovou rychlostí laugh. Zda v brance obstál nebo byl poražen, to ukáže až čas.

 

zakrok-hodny-profesionala.jpg

(Zákrok hodný profesionála)

 

Děkujeme všem návštěvníkům tohoto bojovného odpoledne a všem, kteří pomohli tuto akci uskutečnit. Na prvním místě je ten Nejvyšší, který nám znovu daroval skvělé počasí. Bohu díky.

 

                                                                                              PKF

 

více fotografiií ve fotogalerii zde:

https://farnost-dolni-benesov.estranky.cz/fotoalbum/rok-2017/fotbal-knezi-ostravsko-opavske-dieceze---chlopi-z-kolovratu---25.-6.-2017-/

 

video zde: