Jdi na obsah Jdi na menu

Diecézní pouť - za obnovu rodin a duchovní povolání - 1.10.2022

1. 10. 2022

PANE, DEJ NÁM VÍCE VÍRY

 

dsc013691.jpg

 

dsc01344.jpg dsc01366.jpg

 

V sobotu 1. října 2022 se konala v bazilice Navštívení Panny Marie ve Frýdku Diecézní pouť za obnovu rodin, a povolání ke kněžství nebo zasvěcenému životu.

Věřící z celé ostravsko-opavské diecéze přijeli do Frýdku, aby se zúčastnili programu, který začal ve 14 hodin a byl zakončen slavnostní mší svatou, kterou celebroval apoštolský administrátor biskup Martin David. 

 

"Pane, dej mi více víry, abych ti mohl lépe sloužit, ne podle toho, jak já chci, ale jak ty chceš...Víra je Boží dar. Ale ten dar může v našem životě růst jen tehdy, když tím darem žijeme, když Bohu nasloucháme a odpovídáme v modlitbě, když přijímáme svátosti - nejčastěji při slavení mše svaté, když budeme rozvíjet to, co máme. 

Začal nám měsíc zasvěcený zvláštním způsobem Panně Marii, a možná si někdo z nás může říct - to není pro mě, nemám na to, pomodlit se denně celý růženec - tak se pomodli jen to, na co máš, třeba jen jeden desátek. Jedině tak může naše víra dorůstat, když budeme rozvíjet to, co máme. Když v tom dialogu s Bohem necháme svou víru pomaličku dorůstat.

Pokud to budeme takto dělat a takto k tomu budeme vychovávat ty, kteří nám byli svěřeni - děti, které máte ve svých rodinách - potom mohou vyrůst i ti, kteří dokáží v rozhodujícím okamžiku svého života odpovědět třeba na Boží volání ke kněžství nebo k zasvěcenému životu.

Pane dej nám více víry - dej nám více víry v rodinách, dej nám více víry v našich srdcích, abychom ti uměli naslouchat, abychom ti mohli svou vírou, svým životem odpovídat. Pane dej nám více víry."

(apoštolský administrátor biskup Martin David, část promluvy)

 

více fotografií zde:

https://farnost-dolni-benesov.estranky.cz/fotoalbum/rok-2022/diecezni-pout---za-obnovu-rodin-a-povolani-ke-knezstvi-nebo-zasvecenemu-zivotu-1.10.2022/