Jdi na obsah Jdi na menu

Dožínky 31.8.2019

2. 9. 2019

 

Kde jsi byl, když bylo třeba říct děkuji?

1_dsc079032.jpg

dsc07927.jpg dsc07965.jpg

Poslední srpnovou sobotu jsme v naší farnosti děkovali Bohu za úrodu. Letošním hostem a celebrantem děkovné mše svaté byl P.  Mgr. Josef Florek IKV (člen Inštitútu Krista Veľkňaza), který pochází ze Slovenska a v současnosti působí ve farnosti Bílá Voda v okrese Jeseník. Ve své promluvě připomněl základní pravdy.

"Bůh stvořil svět, člověka, všechny zákonitosti, které fungují a nakonec pozval člověka ke spolupráci, aby i on mohl tvořit a objevovat nové věci, kterými může dál pomáhat druhým. Dává nám um, zdravé ruce a nohy, abychom mohli všechno obstarávat. Ale nic nelze dělat bez vděčnosti, spolupráce, důvěry a trpělivosti. Stačí nemít zdraví, mír, dobré podnebí a nebudeme mít vůbec nic. Jestli chceme pěstovat, mít úrodu a dobře žít, nezbytně k tomu potřebujeme Boží požehnání, milost a dobrotu."

Mnohokrát slyšíme lidi říkat: "Kde je ten Bůh?" Ale kde jsi byl ty člověče, když bylo třeba říct Bohu: "Děkuji Ti, naslouchám Ti, respektuji Tě"?

Milujte se navzájem, děkujte si, chvalte se, respektujte se, pomáhejte si, jeden druhému buďte vzorem, svědectvím vyprošujte si vzájemně požehnání, moudrost a nezapomínejme, že vše můžeme dostat ve spolupráci s Bohem. Bez něj nejsme a nemáme nic."

Po mši svaté se na nádvoří fary podávalo občerstvení. Nechyběl výborný guláš a pivo, koláče a káva, k poslechu hráli muzikanti pod vedením pana Postulky. Po 14 hodině přišli obyvatelé z ulice Podubí, která vede pod kostelem, aby pozvali všechny farníky na svůj Strassenfest, kde se pokračovalo ve veselé náladě a hodování až do ranních hodin.

 

více fotografií ve fotogalerii zde:

https://farnost-dolni-benesov.estranky.cz/fotoalbum/rok-2019/dozinky-31.8.2019/

 

 

 

Komentáře

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář