Jdi na obsah Jdi na menu

KOLIK SVATÝCH ZDOBÍ NEBE, TOLIK PŘÁTEL JDE NÁM VSTŘÍC...

1. 11. 2018

cimg0752.jpg cimg0742.jpg cimg0757.jpg

Na 1. listopad připadá Slavnost Všech svatých

Po mši svaté jsme šli průvodem na hřbitov, abychom uctili památku našich věrných zemřelých, jejichž svátek připadá na 2. listopadu.

Svatí se nestali svatými proto, že by uměli odříkávat zpaměti citáty z Bible, nebo že by v životě neudělali nic špatného. Ale když něco pokazili, dokázali se poučit a příště se snažili jednat lépe - statečněji, laskavěji, trpělivěji, ochotněji a s větší vytrvalostí.  Byli to většinou lidé, kteří žili obyčejný život, jako my (děti, maminky, učitelé, sousedi, vojáci, kněží...), ale dokázali za svou víru, za své přátele a bližní nebo za dobrou věc obětovat i svůj život. Čím statečnější bylo jejich vyznání v utrpení, tím znamenitější je nyní jejich pocta. Čím větší bylo jejich utrpení, tím větší byla i jejich odměna. "Blahoslavení plačící, trpící, milosrdní, čistého srdce, pronásledovaní..." (Mt 5, 1-12)

Jsou pro nás příkladem a svou přímluvou nám pomáhají na cestě k Bohu.

"Mohli jiní, mohly jiné, na každého čeká Pán. Stopy svatých září světem, také já jsem povolán. Ten, kdo hoří, zapaluje, svítí, hřeje, mění svět. Pro tebe a tebou, Kriste, dej i nám se rozhořet." (kancionál- píseň č. 841 - Kolik svatých zdobí nebe)

více fotografií zde:

https://farnost-dolni-benesov.estranky.cz/fotoalbum/rok-2018/slavnost-vsech-svatych-1.11.2018/

 

 

 

Komentáře

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář