Jdi na obsah Jdi na menu

PANE, DOVEĎ NÁS K CÍLI

4. 5. 2019

 

dsc05302.jpg

dsc05259.jpg dsc05334.jpg

V sobotu 4. 5. 2019 proběhla v kostele sv. Martina mše svatá, obětovaná za motoristy a za bezpečnost silničního provozu. Po mši byly na náměstí Cyp. Lellka požehnány všechny stroje, které vzbuzují krásu a respekt. Vyprošovali jsme také Boží požehnání pro všechny motoristy a účastníky silničního provozu. 

"Byli jste povoláni ke svobodě. Ta svoboda však nesmí být záminkou, abyste se vraceli k prosazování sebe. Svoboda není to, co chci já za každou cenu. Svoboda má být ke službě druhým."

"Přibývá vlivů, okolností, událostí, které vytvářejí bouřící svět, zdá se nám, že jsme svou ochotou být spravedliví a milovat bližního, jako loďka, která se zmítá. Jediný pevný bod, který všemu dává smysl je JEŽÍŠ KRISTUS." 

"Nezapomínejme spolu komunikovat jakýmikoli způsoby a možnými technologiemi, pokud přestaneme komunikovat, začnou nám zlé časy."

Tyto tři myšlenky předložil pan děkan P. Kuchař ve své promluvě přítomným motoristům. Na závěr pak zaznělo jeho přání - aby byli těmi, kteří vnášejí radost, pokoj a světlo do tmy, kterou jako příslušníci a účastníci provozu někdy prožíváme.

více fotografií zde:

https://farnost-dolni-benesov.estranky.cz/fotoalbum/rok-2019/mse-svata--obetovana-za-motoristy-a-za-bezpecnost-silnicniho-provozu-4.5.2019/