Jdi na obsah Jdi na menu

Prašivá 2024 - MÍR ZAČÍNÁ UŠIMA A SLOVY

1. 7. 2024

PRAŠIVÁ 2024

MÍR ZAČÍNÁ UŠIMA A SLOVY

dsc01118.jpg

dsc01127.jpg dsc01136.jpg

Hurááá, prázdniny! První prázdninový den strávily děti s Otcem biskupem tradičně na Prašivé v Beskydech. Téma letošního setkání bylo MÍR ZAČÍNÁ UŠIMA A SLOVY. Farnost Dolní Benešov a Farnost Bolatice vypravili autobus plný dětí, několika rodičů s paní katechetkou, aby se tohoto setkání také zúčastnili...

1. července se děti z celé diecéze se svými rodiči, prarodiči, kněžími, katechety a katechetkami vydali v dopoledních hodinách společně do areálu Kamenité ve Vyšní Lhotě, kde se konala tradiční mše svatá na poděkování za uplynulý školní rok. Tento rok jsme mohli přispět donesením bábovky nebo něčeho podobného. Sbírkou jsme tak podpořili organizaci Bridge of Ukrajine - Most Ukrajiny, která zajišťuje přípravu domácí stravy pro lidi zasažené válkou na Ukrajině.  

Centrum pro rodinu v Ostravě ve spolupráci s Katechetickým centrem Ostrava na kopci Prašivá vytvořili opravdu bohatý program. I přes nepřízeň počasí a neustálý déšť se tak všichni vydali do kopce, aby tam prožili krásné odpoledne plné zábavy, ale aby se také něco nového dozvěděli. Přestože jsme měli zablácené boty, promočené oblečení, zmrzlé ruce, úsměv na tváři nám to nevzalo. Chvíle, strávené takto společně na Prašivé, nám jistě utkví v paměti a budeme na ně ještě dlouho a rádi vzpomínat.

Více fotografií ve fotogalerii:

https://farnost-dolni-benesov.estranky.cz/fotoalbum/rok-2024/prasiva-2024---mir-zacina-usima-a-slovy/

(napsala + foto V. Dudová , vytvořeno 1.7.2024)