Jdi na obsah Jdi na menu

Děkování u tlačítek…

8. 8. 2016

Děkování u tlačítek…

 

Máme možná velikou výhodu proti našim předkům, protože žijeme v době, kdy důležitou součástí našeho života jsou tlačítka, kterým jsme ještě nedávno říkali „knoflíky“ a nemysleli jsme ty u svetru nebo košile.

Tak si představte následující situaci: např. v některé zemi střední Afriky vedou mezi sebou válku kmenová společenství a projeví se to mimo jiné i tím, že jednoho (asi ne zrovna krásného) dne tam ozbrojený oddíl zmasakroval celou misijní stanici, kterou již přes jedno století vedou křesťanští misionáři. Zůstanou pouze mrtví muži, ženy a děti – bez rozdílu. No to je přece hrůza. Ještě, že je to od nás tak daleko – asi 9000 kilometrů! Nakonec, když by se taková zpráva objevila v televizi, raději zmáčknu tlačítko na ovladači a pustím si jiný program. Bohu díky!

            Anebo se dozvídám informace, že se mnoho lidí potopilo i s loděmi ve Středozemním moři, protože loď byla většinou přetížená nebo byla v ne zrovna dokonalém technickém stavu. Je mi to líto, a tak raději zmáčknu knoflík a přepnu to na něco jiného. Ještě, že je to od nás tak daleko – přes 2000 kilometrů. A také je dobře, že nemáme moře. Bohu díky!

Nice – takové krásné místo. Tam jsem se chtěl jednou podívat. Momentálně se ve mně míchá a bije zvědavost s odporem, když na obrazovce vidím spoustu přejetých a zakrytých těl lidí všeho věku. Ne, na to se dívat nebudu. Kde je ten ovladač? Zmáčknu knoflík a spravím si náladu něčím jiným. Ještě, že je to od nás tak daleko – asi 1500 kilometrů! Naštěstí máme u nás dálniční kamery a ozbrojené složky státu. Bohu díky! Cvak, přepnuto.

Povodně – to musí být hrozné, když se vám bahnitá voda valí obývákem a mrkev s cibulí na záhonku jsou zničené. Ještě, že bydlíme na kopci. Ještě, že ty povodně byly tak daleko – asi 100 kilometrů od nás. S radostí přepnu na seriál o vaření (i když musím přiznat, že tam spíše hledám ty hádky zúčastněných, než nějaké recepty). Ještě, že řeka je až za našimi rybníky. Bohu díky!

No to snad není pravda. U sousedů byli v noci zloději a ukradli jim nějaké šperky a finanční hotovost. A jakou zanechali škodu na rozbitých dveřích a nábytku… A soused je od nás jen 100 metrů. Tady sice nic knoflíkem nevypnu, ale zkusím na to nemyslet. Ještě, že máme novou bránu a bezpečnostní zámek ve dveřích. Bohu díky!

Minulý týden mi přišla dcera domů s pláčem, že prý od ní chce odejít manžel, že si našel jinou. A to mají tři děti. Něco takového v naší rodině? Já snad toho holomka „zeťáka“ přerazím. Až přijde, otevřu dveře a vyhodím ho ven. Takové věci se snad ani neodpouštějí, ne? Nebo co myslíte vy.

Pane Bože, nemáš tam, prosím, nějaký knoflík, abych to všechno vypnul nebo přepnul?

                                                                                              PKF

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář