Jdi na obsah Jdi na menu

DRUHÝ MÍRNÝ PRŮVAN V LŮŽKOVINÁCH

4. 8. 2021

 

DRUHÝ MÍRNÝ PRŮVAN V LŮŽKOVINÁCH

 

            „To už uteklo deset let?“ ptám se sám sebe, když hledám dokumentační fotku ze sběru lůžkovin pro jednu soukromou léčebnu klientů se závislostmi na Jesenicku. Fakt! Deset let! Tehdy jsem v nedělních ohláškách počátkem září 2011 požádal zábřežské farníky o pomoc se sběrem lůžkovin a reakce farníků byla okamžitá. V děkovném článku po akci se tehdy psalo např. toto:

„Nový duchovní správce se na toto společenství (zábřežských farníků – pozn. autora) obrátil s prosbou, zda by ve svých domech a bytech neprozkoumali skříňová a jiná zákoutí a nenašli tam například starší nebo dokonce i nové ložní prádlo. Prádlo, jež tam jen tak leží, místo aby na něm a v něm ležela přes noc spící lidská bytost. Důvodem hledání (lůžkovin) měla být jiná lidská komunita, a sice Nadace Pastor Bonus ve Světlé Hoře – Podlesí, kde žijí lidé, kteří si prošli skoro „peklem“ nejrůznějších závislostí, které dnešní doba a společnost nabízí. Klienti této organizace právě takové lůžkoviny potřebují, jelikož v bývalé velké hájence žije několik desítek takto potřebných lidí.“ Tolik z děkovného článku z 13. září 2011.

            Po skoro deseti letech jsem hovořil s vedoucím léčebny a na dotaz, zda něco konkrétního potřebují, jsem dostal stručnou a jasnou odpověď: „Ano, potřebujeme lůžkoviny a nějaké matrace. Za to bychom byli velmi vděčni.“

            Proto se na vás, milí farníci, obracím s následující prosbou:

 

PROSBA

 

Co?             Sbírka lůžkovin a jednodílných matrací (80x200; 90x200 cm)

Pro koho?   Nadace Pastor Bonus ve Světlé Hoře – Podlesí

Které dny? Pondělí 16.8. – středa 18.8.2021

Jaký čas?    16:00 – 18:00 (jiný čas dle telefonické domluvy)

Sběrné místo?      Farní sál v nádvoří naproti fary (po 18 schodech)   

 

!!! POZOR !!!

 

Darování matrace, prosíme, ohlaste knězi nebo kostelníkovi předem z kapacitních důvodů (max. 10 kusů!)

Mimo uvedený čas nemůžeme darované věci vybírat!!!

 

Děkujeme za vaši vstřícnost a pomoc.                                  PKF