Jdi na obsah Jdi na menu

Lidové misie - slůvko faráře na březen 2019

3. 3. 2019

LIDOVÉ MISIE

 

„Jděte, posílám vás“ – řekl jistý zajímavý muž na počátku našeho letopočtu. Jmenoval se Ježíš Kristus a tato slova řekl jako osobní poselství svým přátelům, kteří byli jeho učedníky.

Oni tehdy asi nevěděli, co tato slova všechno obsahují a co všechno znamenají. Ale postupem času odhalovali kousek po kousku tento Mistrův výrok a jeho obsah. Poznali hodnotu Mistrova učení a rozhodli se, že tuto hodnotu nabídnou dalším a dalším. Dá se tedy říci, že se tehdy pustili do prvních Lidových misií.

V našem městě Dolní Benešov a Zábřeh v rámci misií, tedy lépe řečeno v předstihu hlavního programu, bude u nás žehnání domů v pondělí 18. března. Je to možnost snadno přijmout Boží požehnání, o které lidé často žádají většinou na začátku života v novém domě či bytě, ale i třeba, když pociťují nějaké negativní síly na místě, kde žijí. Je to výborná příležitost přijmout toto dobro. Jen pro upřesnění: požehnání může proběhnout u vchodových dveří a je zcela zdarma. Dobrá je přítomnost těch, kdo v domě žijí nebo alespoň některých.

Běh života, radosti a starosti jednotlivců a rodin, budou v týdnu Lidových misií probíhat na první pohled stejně jako jindy. Změnu nebo vytržení ze zajetých kolejí může zpozorovat pouze ten, kdo bude chtít a bude po tom toužit.

Přeji obyvatelům našeho města, aby ve svých plánech, tužbách a plánování času našli odvahu překonat tlak doby a trendů životního stylu a zkusili nastavit dlaň směrem k Tomu, který je Dárcem dobrých darů.

                                                             Pavel Kuchař, farář