Jdi na obsah Jdi na menu

NOVOROČNÍ PŘÁNÍ 2024

7. 1. 2024

NOVOROČNÍ PŘÁNÍ 

 2023.12.16---vymena-led-zarovek3.jpg  

Milí farníci,

 

rád bych vám popřál do tohoto kalendářního roku formou titulní fotografie, která je na první straně obálky našeho farního zpravodaje. Tak tedy:

  • Asi si řeknete, že by ta fotka mohla být trochu kvalitnější, když už je na titulní straně Nedělníčku. Máte pravdu. Tak vám přeji, ať i váš život směřuje v tomto roce k větší kvalitě, než se na první pohled jeví.
  • Muž na žebříku stoupá vzhůru, aby dosáhl zamyšleného cíle – vyměnit vadné žárovky za nové. Cíl není z fotografie zřejmý, ale ten muž cíl zná. Tak vám přeji, ať i vaše nitro stoupá vzhůru a nemusíte to kolem sebe halasně vykřikovat, protože vy znáte směr a cíl a Ten, kdo dává růst, má rád věci skryté.
  • Ta věc v pravé ruce muže je ometač pavučin. Ne vždycky vidíme každou pavučinu ve svém okolí nebo pověstný trám ve svém oku, ale když se rozsvítí, zahlédnou tyto věci i lidé kolem nás. Proto je potřeba omést nepořádek. Přeji vám, ať nezapomenete „ometat“ nečistotu chyb a hříchů na tom správném místě, abyste měli v sobě světlo.
  • Na fotografii nejsou vidět dva muži, kteří jistili žebřík, který stál na položených deskách na kostelních lavicích. Přeji vám, abyste děkovali za lidi, kteří vás podpírají, jsou vám nablízku (byť nejsou dokonalí) a abyste nežili v hloupém postoji pýchy, že na všechno stačíte sami.

                    Bůh vám žehnej.                                                             

P. P. Kuchař, děkan