Jdi na obsah Jdi na menu

SMUTNÝ OSUD

9. 2. 2021

SMUTNÝ OSUD

 

Adoptované prase z útulku skončilo tragicky, noví „páníčci“ ho snědli

 

=„Kanadské ochránce zvířat pobouřil incident, kdy jistý pár v provincii Britská Kolumbie přesvědčil vedení jednoho z tamních útulků o tom, že bude ideálním opatrovatelem vietnamského prasete jménem Molly. Za pár týdnů se však zjistilo, že nebohé zvíře skončilo na pekáči. Podle policie ale dvojice žádný zákon neporušila, a tak vyvázne bez potrestání.

„Když jsme se to dozvěděli, první reakcí byl šok. Zlomilo nám to srdce,“ řekl zaměstnanec organizace proti krutému zacházení se zvířaty z provincie Britská Kolumbie (SPCA) L. D. televizi CBC. „Ke všem zvířatům, která projdou naší péčí, si vytvoříme pouto.“

Prase Molly bylo jedním z desítek zvířat svého druhu, která skončila v péči útulků spravovaných touto organizací kvůli tomu, že je původní majitelé týrali. Pár z města Duncan si Molly vyhlédl a adoptoval 19. ledna.

Prasata jsou stále populárnějšími domácími mazlíčky a i Molly se měla stát jedním z nich. Minulý týden však organizace zjistila, že ji potkal smutný osud. Noví majitelé ji údajně nedokázali vycvičit, a tak ji snědli.

Podle listu The Huffington Post organizace kontaktovala policii, která konstatovala, že zákon by byl porušen pouze tehdy, kdyby zvíře zabili nehumánním způsobem. To se však nestalo, a tak pár nebude nijak potrestán. Jména dvojice se ocitla na černé listině útulků a patrně již nebudou moci adoptovat žádné zvíře“=.

 

Milí farníci, výše uvedený nadpis a text je opsán z jistého média a je asi dva roky starý. Okopíroval jsem si ho tehdy, protože na mě nějak zapůsobil. Soucitem nebo ztrátou soudnosti? Myslím si, že obojí má své příznivce…

Kolikrát jsem v minulosti míchal krev při zabíjačce, kolikrát jsem držel zadní nohu na provaze poraženého prasátka? Kolikrát jsem cítil vzdor slepičky (vybrané zodpovědnou hospodyňkou – maminkou), když jsem v levé ruce pevně držel oba konce jejich křídel společně s oběma dolními končetinami a v pravé ruce držel sekeru? Kolikrát jsem zahlédl snad ještě neotevřená očka malinkých koťat? Přesný počet si nepamatuji, ale nikdo mě nežaloval. A můj rozum a svědomí? Varují, abych si nespletl člověka s domácím mazlíčkem… Ach Molly, co ti to jako praseti udělali?

Pozor! Blíží se doba postní v čele s Popeleční středou. Mazlíčci, buďte v klidu.

                                                                                              PKF